Zimní oddílové závody


8.března - 10.března 2002

Výsledky

Oslavenci Letošní zimní oddílové závody slibovaly jako vždy kvalitní sportovní úroveň a navíc i dvojitou oslavu padesátých narozenin našich závodníků.

Prvním z oslavenců byl náš předseda a ředitel závodů Jarda Golombiovský a druhým padesátníkem byl Honza Jirsa. Oba si zřejmě dali na přípravě svých narozenin záležet, protože tolik litrů alkoholických nápojů by snad předčilo i Silvestr.

Jen co v pátek dorazila většina závodníků (většinou se myslí všichni až na Matějcovi), nastalo tradiční losování čísel s ještě tradičnější předzávodní hádkou. Co bylo letos ústředním motivem téhle „debaty“ náš reportér nezaznamenal, ale nejpodstatnějším výsledkem bylo, že ve štafetách poběží každý dvě kola a slalom bude beze změny. Kategorií máme jako vždy hodně, neboť je třeba rozdat mnoho tekutých cen.

Jarda to kroutí V sobotu v deset hodin začínáme stavět trať na první kolo slalomu speciál. Podmínky jsou fantastické. Jarní sníh a jasná obloha. Slalom se jede na černé sjezdovce a ředitel závodu si ho staví na míru. Vlásenka není letos vůbec jednoduchá. Od lesa nebo obráceně? Co bude rychlejší? Ještě navazujeme spojení skoro nefunkčními vysílačkami a první kategorie může startovat.


Eva letos nedojede Nejprve na trať vyráží dětské kategorie. Po nich jedou ženy a dívky a nakonec muži a junioři. Oba padesátníci startují s číslem 50. Ani letos nedokončili závod všichni. Tu a tam jsou vidět krásné pády i bloudění mezi brankami. Hynek na trati několikrát padá, ale nevzdává se a pokaždé pokračuje dál. Před cílem padá naposledy a zaklesne se do cílových branek. Než se vysvobodí, tak uběhnou drahocenné sekundy a pro tohoto závodníka naděje končí.


Druhé kolo je jen nepatrně odlišné od toho prvního, ale mnohem dramatičtější. Vypadává Eva Spilková, favoritka dívčí kategorie a Libor Liška měřený svou manželkou těsně poráží Milana Sluku a umisťuje se na druhém místě za Petrem Müllerem. Juniorskou kategorii vyhrává Pavel a druhý je Martin z klanu Müllerů. Padají poznámky o tom, že už je to nuda. V juniorkách překvapivě vítězí Romča Brajková a v ženách Halka Bitmanová. Dětským kategoriím vévodí Martin a David Slukovi.

Start štafety Odpoledne jsou na programu štafety v běhu na lyžích. Běží se ve trojicích rozlosovaných podle výkonnosti. Většina závodníků je nespokojena s losem a stěžují si, že ostatní jsou rychlejší. Někteří dokonce prohlašují, že je to nebaví, a že se na to můžou vy… Nicméně, když je odstartováno, tak se všichni ženou do čela a nekompromisně si dělají prostor všemi prostředky. Běží se dvě kola asi po 1500 metrech. Jako nejlepší štafeta se hned ukazuje trojice Šárka Lišková, Jakub Bitman, Hynek Matějec, která také bez potíží vítězí. Za zmínku stojí speciální dětská štafeta, která doběhla na vynikajícím 8. místě.

To je snad rekord Večer nás čeká výborný závodnický guláš. Následuje vyhlášení výsledků a tombola s cenami sponzorů. Máme to jak na Králi Šumavy. Jsme prostě světoví.

Gratulujeme a připíjíme oslavencům a špunty létají kolem uší. Jak to dál probíhalo a skončilo si můžete domyslet z našich povedených fotografií.

Autor: Pavel

Akce roku 2002

Lyžařské závody

Risoul

Dětský zimní tábor

La Norma

Velikonoce

VeloCamp

Uni of Speed

Malevil CUP

MTBO Teplice

Král Šumavy

Jehlanka Cup

Bike Adventure

Lago di Garda

Duatlon

Vánoce a Silvestr

Akce roku 2003

Akce roku 2004

 













NAVRCHOLU.cz