Velikonoce - poslední shíh.


29.března - 1.dubna 2002


Cesta nahoru je pro cizí dost obtížná O tom, že pojedeme na Velikonoce na Jehlanku se rozhodlo v úterý, 26.3. v oblíbené hospodě Demijonu. Napadla náš tato spásná myšlenka po několika pivech a dojednali jsme to ještě v Lucerně, kde jsme pořádně zapařili na 60.léta (jako ostatně skoro každé úterý). Obvolali jsme drahně kamarádů, známých a dokonce i pár neznámých. Odpovědí jsme obdrželi jen poskrovnu, takže jsme vytvořili elitní tým, který čítal dvě auta, z toho jedno (Pavlovo) nebylo plně obsazené. Pavel si tam vezl Ivanku a Romču, já jsem přivážel Oldu, Eralda, Janu a sebe. Jeli jsme Janiným Žigulikem, který už pamatoval lepší časy. Nakonec jsme se ale až do Rokytnice dostali a, i když jsem už začínal pochybovat, i na Jehlanku.

Pohoda na terase a šampáňo k tomu Tam nás přivítala vřelá náruč již zmíněných kamarádů, kteří vyráželi z Prahy už kolem poledního. Dřívější zprávy o plnosti chaty se nepotvrdili. Nebylo nás sice málo, ale ani jsme se nemuseli mačkat. První večer byl velice poučný. Co se alkoholu týče, tak bych pouze nadhodil, ze Absint je opravdu silná záležitost. Spát jsme šli pozdě, vstávali časně, což se podepsalo hlavně na výkonu Eralda, kterého asi omrzel sníh a tak to chvíli zkoušel i na hlíně. Bylo to příjemné rozptýleni, protože už povoloval sníh a nás už to přestávalo bavit. Náladu jsme si ale výrazně zlepšili po příchodu na chatu. Vynesli jsme postele na terasu a po vzoru starších a zkušenějších jsme otevřeli šampaňské. Sluníčko krásně hřálo a nám se chtělo na běžky čím dál tím míň. Silná vůle a chuť sportovat nás ale vytáhla na Čerťák. Cesta to byla hrozná, podobala se spíše posilovně. Večer nás Jenda pozval na Skácelku, kde jsme začali oslavovat jejich narozeniny. Večer příjemně plynul, takže jsme se do postele dostali v pozdějších hodinách.

Dvoračky byly v obležení turistů Neděle byla dnem běžek. Hned ráno jsme se vypravili na hřebeny. Jasná obloha věštila nádherné počasí, což se také vyplnilo. Rozpadli jsme se do několika skupinek. Ta, ve které jsem se nalézal i já vyrazila na Petrovku. Cestou jsme potkali dívky, které běželi jen ve spodním prádle, takové teplo tam bylo. Až na to, ze bylo na hřebenech strašně množství lidí, tak to bylo úžasné. Všichni hřebeny znáte, takže je zbytečné popisovat tu nádheru. Před devátou jsme vyrazili na Dvoračky, kam nás pozval pro změnu Hynek. Ač jsme váhali a moc se nám nechtělo (hlavně mě), vzali jsme saně a vyškrábali se nahoru. Byli jsme docela utahaní, takže se ve většině případů ani moc neslavilo. Můj případ to ale nebyl, takže když jsem zaujal na druhých saních místo řidiče, překvapila mě odvaha Romči, která se rozhodla jet se mnou. Dojeli jsme, i když turbosaně jsou opět na více dílů.

Už je po koledování. Nic nehrozí. Staříci vstali snad už v šest, hrozně dupali a když už vyšvihali snad i veverky na půdě, vrhli se dolů. Někteří z nás si tuto povinnost odbyli (odbili?) později, jiní vůbec. Celý den jezdila lanovka nahoru za 60 Kč, takže jsme s Romčou vyrazili ještě na poslední výlet. My jsme jeli jen na krátko, ale Jirsovi vyrazili až na Luční. Ve tři hodiny začalo pršet, takže jsme se sbalili, uklidili, zjistili ze Jirsovi ještě žijou, sjeli, naložili, odjeli.

Autor: Tomáš

Akce roku 2002

Lyžařské závody

Risoul

Dětský zimní tábor

La Norma

Velikonoce

VeloCamp

Uni of Speed

Malevil CUP

MTBO Teplice

Král Šumavy

Jehlanka Cup

Bike Adventure

Lago di Garda

Duatlon

Vánoce a Silvestr

Akce roku 2003

Akce roku 2004

 













NAVRCHOLU.cz