Poděbradka Bike Adventure 2002


12.července - 14.července 2002


Jehlanka Team - tolik nas tam bylo Loni startovaly od nás na 1. ročníku PBA jenom dvě dvojice. S velkým úspěchem. Nadšeni tímto výsledkem i krásným závodem se jsme dokázali na letošní ročník nalákat 24 závodníků Jehlanka Teamu v pěti kategoriích. Pravda, za přispění malé léčky o dortu pro nejpočetnější družstvo a využití donucovacích prostředků typu: „Pojeď, vždyť tam jede i Helena…“. Ale nikdo nakonec účasti nelitoval. Vypadalo to, že všem se závodní víkend líbil a že možná přijedou i příští rok.

Jehlanka Team - tolik nas tam bylo Bike Adventure je po vzoru anglického Polaris Challenge dvoudenní orientační bodovací závod dvojic. V pátek při prezentaci obdrží klasickou turistickou mapu v měřítku 1:50000 a souřadnice 35ti kontrol. Kontroly je třeba zakreslit do mapy. Po startu závodu dostane dvojice po ujetí asi jednoho kilometru bodové ohodnocení těchto kontrol. Účelem je nasbírat za daný časový limit co nejvíce bodů. Za pozdní příjezd do cíle je bodová srážka 2 body za každou započatou minutu. V sobotu je časový limit 6 hodin a v neděli 4 hodiny, přičemž bodové ohodnocení je na každý den jiné. Velice příjemné na tomhle závodě je, že si trasu volíte, jak chcete. Když neujedete za den 100km, nevadí. Zvolíte si trasu kratší, seberete méně kontrol a ujedete, na co stačíte.

Jehlanka Team - tolik nas tam bylo Loni se závod konal v Krušných horách. Letos na sever od Plzně v okolí Střely. Srdcem závodu byla Melchiorova huť v lesích přibližně uprostřed mapy Plzeň sever. Jako Jehlanka Team v takovém počtu jsme měli i velké cíle. Několik našich posádek si dělalo zálusk na stupně vítězů. Doufalo se hlavně ve veteránských kategoriích. Po loňském třetím místu Petra s Jardou se opět očekával kvalitní výkon, v případě Ády s Halkou byla „bedna“ jistá, protože v jejich kategorii startovaly jen tři dvojice, a Franta s Vlaďkou ve veteránských mixech byli velkými favority.

Jehlanka Team - tolik nas tam bylo V sobotu ráno začalo v 8 hodin pršet a vypadalo to na nehezký začátek. Naštěstí za hodinu přestalo, takže se mohlo startovat bez nebezpečí ze se mapa při plánování trasy hned rozmočí. Za 6 hodin se dá najet opravdu hodně a každá z našich dvojic zvolila jinou trasu. Nejvíce lidí jezdilo na západ do okolí Konstatinových lázní a někteří stihli i kontroly blízko Plzně. Jiní ale zvolili trasu na východ, třeba Radek s Hynkem, a taky najeli hodně bodů. Opravdu je to závod nepřeberných možností. Každá z posádek taky dělala větší nebo menší chyby. Třeba my s Jendou jsme jeli polní cestou pak polem a nakonec jsme skončili v rokli plné kopřiv a trnitého křoví. To znamenalo asi 10ti minutovou ztrátu. Někdo jiný zase nemohl dlouho najít kontrolu nebo si zbytečně zajel. Spousta z nás přecenila svoje síly a přijela pozdě a někoho zase chytil postrach jménem Hlaďák. Ještě, že se jede ve dvojici. Tlačit parťáka byla běžná věc. Vždyť ujetá vzdálenost se pohybovala kolem 100km. Například my jsme ujeli 135km a Hynek 125km. Asi nejlépe jeli Petr s Jardou. Ti na pouhých 95ti kilometrech dokázali nasbírat skoro tolik bodů jako my.

Jehlanka Team - tolik nas tam bylo V cíli se pravidelně vyvěšují průběžné výsledky prvního dne. Není to tak špatné. Petr s Jardou jsou na 2. místě stejně jako Áda s Halkou. Ivan s Milanem jsou asi o 2 body za stupni vítězů a Franta s Vlaďkou jsou i přes pozdní příjezd a ztrátu fyzických i duševních sil na 4. místě. Já s Jendou jsme na vcelku solidním 14. místě. Konkurence v mužské kategorii je docela velká. Ani ostatní si nevedou zle. Velmi zajímavé bude zítřek, jestli porazí Eliška s Romčou Martu s Evou. Večer hrála kapela Maršál Bazén a únava z některých úplně opadla. Popíjeli a křepčili až do pozdních hodin. Jiní „vytuhli“ hned večer. Viď, Radku.

Jehlanka Team - tolik nas tam bylo Na neděli celou noc pršelo, ale naštěstí zase k ránu přestalo. Na počasí si opravdu stěžovat nemůžeme. Nedělní etapu silně poznamenaly dvě lákavé 80ti bodové kontroly daleko na východě. Většina dvojic se tam vydala a nestihla se vrátit do časového limitu čtyř hodin. Nejvíce to postihlo Hynka s Radkem, kteří přijeli více jak o hodinu později a to znamenalo diskvalifikaci pro nedělní etapu. I ostatní od nás dojížděli s velkými ztrátami a přicházeli tak o těžce nabyté body. Snad jako jediní přijeli včas Petr s Jardou. Podali neuvěřitelně kvalitní výkon. Oželeli druhou 80tku a jenom na tom vydělali. Jezdili perfektně takticky i vydrželi jet celý závod rychle. Zvlášť Jarda si zaslouží obdiv za svůj výkon. Předstihli i průběžně první ze soboty a zaslouženě vyhráli kategorii veteránů. Áda a Halka si udržely druhé místo i přes menší bloudění a časovou ztrátu. Franta a Vlaďka „zakufrovali“ na jedné nevýznamné kontrole a na stupně vítězů se protlačit nedokázali. Ostatní si většinou pohoršili vinou pozdních příjezdů.

Na závěr musím konstatovat, že to byl opravdu nádherný závod. Není to jen o honění se ve vytyčené trati jako na jiných bikových maratonech. Je to o ježdění na kole a mít trochu za ušima. Jako oddíl jsme se pěkně zviditelnili. Měli jsme zástupce na bedně ve dvou kategoriích a hlavně, kdo by přehlédl bandu pětadvaceti stejně oblečených lidí s kvákajícíma kachničkama v ruce. Takže příště,….,příště zase jedem.

Pořadí Jméno Body
20. Matějec Jan, Müller Pavel -- Jehlanka Team 610
1. Golombiovský Jaroslav, Müller Petr -- Jehlanka Team 558
31. Boudný Jan, Matějec Viktor -- Jehlanka Team 554
8. Kalkus Ivan, Sluka Milan -- Jehlanka Team 396
79. Matějec Hynek, Šimek Radek -- Jehlanka Team 356
9. Brajková Romana, Matějcová Eliška -- Jehlanka Team 344
84. Šimůnek Tomáš, Švec Jan -- Jehlanka Team 326
9. Bitman Petr, Tůma Miroslav -- Vodáci 322
14. Spilková Eva, Spilková Marta -- Jehlanka Team 316
4. Spilková Vladimíra, Spilka František -- Jehlanka Team 302
2. Bitmanová Halka, Matějcová Adolfa -- Jehlanka Team 214
106. Bitman Martin, Kos Tomáš -- Jehlanka Team 26

Kompletní výsledky

Fotogalerie

Autor: Pavel

Akce roku 2002

Lyžařské závody

Risoul

Dětský zimní tábor

La Norma

Velikonoce

VeloCamp

Uni of Speed

Malevil CUP

MTBO Teplice

Král Šumavy

Jehlanka Cup

Bike Adventure

Lago di Garda

Duatlon

Vánoce a Silvestr

Akce roku 2003

Akce roku 2004

 













NAVRCHOLU.cz