Lago di Garda


18.srpna - 25.srpna 2002

Fotogalerie

Pohled na Torbole z Monte Altissimo Po dlouhé době je tady opět nějaký článek. Způsobila to moje lenost i neochota ostatních dodat mi alespoň fotky. Na Gradě byla část mládeže z Jehlanky sice už před měsícem, ale sem se to dostává až teď.

Nemůžu už popsat do detailu, co vše jsme dělali nebo kde všude jsme byli. Zářitky zůstaly, jenže podrobnosti se vytratily.

Jenda na Monte Baldo Naše skupina měla původně čítat 12 členů, ale situace po povodních byla docela zajímavá, takže jsme nakonec byli rádi, že jsme vyrazili alespoň v deseti. 2x Müller, 2x Michal, 3x Matějec, 1x Romča, 1x Ráďa a 1x Míra Navrátil. Cestovali jsme třema autama a ubytování jsme měli zajištěné od známého majitele slovutné cestovní kanceláře pana Bedřicha Smetany. Kdo ho zná, ví svoje, kdo ho nezná, ať se ho poznat nesnaží. Bydleli jsme tedy v pronajatých stanech v kempu v Torbole blízko Rivy del Garda.

Jenda na serfu Cíl rekreace byl jednoduchý: vezeme s sebou kola a od Bédi si půjčíme serfy. Serfovat skoro nikdo z nás neuměl, ale na Gradě jsou tak příznivé podmínky na učení, že jsme se až na vyjímky naučili alespoň základy serfování. Museli jsme se sice hlídat a podnikat záchrané operace pro trosečníky uprostřed jezera, ale to jen zpočátku.

Lago di Garda je také bikový ráj. Zvládli jsme tradiční Monte Altissimo, výstup na horu s převýšením 2000 výškových metrů. Hynek samostatně objel celé jezero, když všem řekl, že jede jen na poštu. Já s Jendou, Ráďou a Romčou jsme byli na slavném Monte Tremalzo. Nádherná vyjížďka s výhledem na Gardu. Michalové si půjčili sjezdová kola a Martin je vozil autem nahoru na Altissimo a oni se pak řítili dolů. Co mi utkvělo v hlavě, bylo, když říkali že jeli těsně vedle horolezců. Asi tam byl opravdu kopec. Sjezdování na kolech je skvěle zdokumentováno na Michalových fotkách, které jsou ve fotogalerii.

Downhilleři jezdí i v noci Myslím, že se všem na Gardě hodně líbilo. Můj osobní pocit byl, že by tam chtělo strávit alespoň 14 dní, protože stihnout serfování, bikování, volejbal a válení se u jezera za pouhý týden prostě nejde. Tak zas příště...

Autor: Pavel

 

 

Akce roku 2002

Lyžařské závody

Risoul

Dětský zimní tábor

La Norma

Velikonoce

VeloCamp

Uni of Speed

Malevil CUP

MTBO Teplice

Král Šumavy

Jehlanka Cup

Bike Adventure

Lago di Garda

Duatlon

Vánoce a Silvestr

Akce roku 2003

Akce roku 2004

 













NAVRCHOLU.cz