SportPrague jaro 2003

26.února - 1.března 2003

Fotogalerie

Fotogalerie Protože se letošní jarní SportPrague kryl s našimi oddílovými závody, tak jste se tam asi mnozí z vás nedostali. Přinášíme proto krátkou reportáž a poměrně obsáhlou fotogalerii.

Výstava se konala stejně jako loni na výstavišti v Letňanech. Tentokrát byla rozdělena do tří hal. V jedné byla cyklistika a fitness, v druhé ukázka BMX a sportovní auta a v třetí zimní vybavení a ostatní. Jako obvykle tu nevystavovali všichni, které bysme rádi viděli. Tradičně chyběl třeba Cannondale. Letos ale nevystavoval ani Rock Machine nebo RB a velice nám chyběl stánek SRAMu.

Fotogalerie Novinek bylo poskrovnu, což jen potvrzuje teorii, že boom horských kol máme již za sebou. Jednou z nejzajímavějších byla kompletně nová sada Shimana XTR, která je sice již od léta avizovaná v časopise, ale teprve teď jsme si na ní mohli doopravdy sáhnout. Nejrevolučnější je nový způsob řazení převzatý ze silničních řad se systémem DualControl. Neřadí se již páčkami pod řidítkama, ale pohybem brzdové páky nahoru a dolu. Novinkou jsou také kotoučové brzdy v této řadě a jiný systém uchycení kliky a středové osy.

Zajímavé modely celoodpružených kol předvedly Merida a Specialized, kteří vsadili na stavbu s dlouhým tlumičem. Největší novinkou je ovšem sériově nasazený systém Maverick na Kleinu Palomino. Uvidíme, jaké budou názory po více kilometrech, ale zatím nepanuje žádné nadšení. Tento způsob pružení má mít tu vlastnost, že při jízdě ve stoje nepropružuje, ale přitom udržuje zadní kolo v kontaktu s podložkou. Netradiční je taky uložení tlumiče.

Fotogalerie Další zajímavou cyklistickou novinkou je, že se firma Komersia přejmenovala na Progress Cycle (mimochodem velmi originální :) Podle důvěryhodného zdroje došlo ke změně vlastnických podílů a tím se ztratila vazba na Komersii, která primárně dováží vozy Iveco. Firma i nadále vozí vaky Camelbak, které jsou na letošní sezónu hodně povedené.

Na stánku firmy Author se daly obdivovat modely na freeride a street A-zone a poté také exhibice Spacemana. Ten se ale asi špatně vyspal nebo už se mu nechtělo nic dělat. Každopádně vypadal na kole dost křečovitě.

Autor: Pavel

Akce roku 2002

Akce roku 2003

Jak si vylepšit saně

SportPrague jaro

Závody lyže

Xterra Jablonec

Jehlanka Cup 2003

Polaris Challenge

Bike Adventure

Akce roku 2004

 













NAVRCHOLU.cz